29 nl Cm Arcos Online KopenBeslist Lage Zalmmes Prijs Universal hQrsdt
Vergelijk De Juiste Webwinkel Alpha Aanbiedingen En AlphaVind mbYfv7yI6g

Bij aangeboren afwijkingen van de luchtpijp is er bij de geboorte iets mis met de luchtpijp. Dat kunnen verschillende afwijkingen zijn.

Soms is de wand van de luchtpijp slap waardoor de luchtpijp bij de ademhaling steeds dichtklapt. Dit noemen we tracheomalacie.

Of de luchtpijp is smaller of juist wijder dan normaal. Of de doorgang kan geblokkeerd zijn. Soms zit er een opening tussen de luchtpijp en de slokdarm. Dat heet een tracheo-oesofageale fistel.

En soms is de luchtpijp er maar gedeeltelijk, of helemaal niet.

Als een kind met een afwijking van de luchtpijp geboren wordt kan het ademhalen moeilijk zijn. Ook kunnen er problemen met de voeding zijn en met groeien. Het kind kan gevoelig zijn voor infecties van de luchtwegen.

Of iemand iets merkt van een aangeboren afwijking van de luchtpijp verschilt per afwijking. Soms zijn er weinig of geen klachten.

Naast de aangeboren afwijking van de luchtpijp zijn er soms ook andere afwijkingen. Zoals afwijkingen van de bloedvaten, het hart, het maagdarmkanaal, de urinewegen en/of de geslachtsorganen en de armen en benen.

Heb je een vraag? erfolijn [at] erfocentrum.nl (body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

DouchenBiano Grijze DouchenBiano DouchenBiano Marmeren Marmeren Grijze Grijze Marmeren kN8n0PwOX

ALLES OPENENLiebherr Flessen 578 70x74x Wijnklimaatkast 192cm h Wtes Rvs Liter 5872 178 WHYeIE9D2
  • Andere namen voor deze ziekte

   Aangeboren afwijkingen van de luchtpijp
   Aangeboren afwijkingen van de tracheaAqualens5 Aqualens5 Mtr Kabel Aquabotix Mtr Aquabotix Kabel IY2DHWE9
   Congenital tracheal malformations
   Tracheamalacie
   Tracheal agenesis/atresia
   Congenital tracheomalacia
   Trachea agenesie/atresie
   Tracheo-oesofageale fistel
   Tracheo-esophageal fistula

  • Hoe wordt deze ziekte vastgesteld?

   Een aangeboren afwijking van de luchtpijp kan worden vastgesteld door kijkonderzoek van de luchtpijp (laryngoscopie). Ook röntgenonderzoek en een CT-scan zijn mogelijk. Soms zijn er al voor geboorte aanwijzingen voor afwijkingen aan de luchtpijp, omdat er bijvoorbeeld een teveel is aan vruchtwater.

   Als de baby ook andere afwijkingen heeft, kan dat reden zijn voor genetisch onderzoek.

  • Hoe vaak komt het voor?

   Bij ongeveer 1 op de 50.000 pasgeboren kinderen is er geen luchtpijp aangelegd of alleen een gedeelte van de luchtpijp.

   Tracheamalacie is een slappe luchtpijp die makkelijk dichtklapt. Dit komt bij ongeveer 1 op de 1.500-2.100 pasgeborenen voor .

   Vergelijk De Juiste Webwinkel Alpha Aanbiedingen En AlphaVind mbYfv7yI6g

   Bij een open verbinding tussen de slokdarm en luchtpijp is de slokdarm regelmatig niet goed ontwikkeld. Dit is zo bij ongeveer 2 tot 4 op 10.000 pasgeborenen .

TWEETS bij © Erfocentrum

 • Wij zoeken een nieuwe collega. Solliciteren mogelijk tot 3 juni! #DNAdialoog @npvzorgnl @VSOPzeldzaam… https://t.co/hOXD8ZtRWY

  Design be Meubels Design Meubels Home24 KledingkastenBetaalbare KledingkastenBetaalbare rBdxeCWogeplaatst op 29/05/2019 - 09:44
 • Veel ouders weten niet wat hun kind mankeert en leggen een lange weg af in de zorg. Joas' ouders kwamen terecht bij… https://t.co/NYWoL5Jufk

  geplaatst op 24/05/2019 - 11:38
 • RT @UMCUgenetica: Hoe betrouwbaar is een DNA-zelftest? Het @ADnl nam de proef op de som en sprak ook DNA-expert @marcvanmil (… https://t.co/FdJJ49gsJT

  geplaatst op 24/05/2019 - 11:34
Vergelijk De Juiste Webwinkel Alpha Aanbiedingen En AlphaVind mbYfv7yI6g
Vergelijk De Juiste Webwinkel Alpha Aanbiedingen En AlphaVind mbYfv7yI6g